Makkelijk antwoord krijgen op al uw vragen over welzijn, wonen, werk en zorg

Om op een gemakkelijke manier antwoord te krijgen op uw vragen over zorg en welzijn, is veel informatie op Kernpuntnederbetuwe.nl geplaatst. Natuurlijk blijven de Kernpunten in onze gemeente ook telefonisch bereikbaar en helpen de kernpuntmedewerkers u graag tijdens de openingstijden.

Inwoners weten de Kernpunten goed te vinden en kunnen er persoonlijk advies en hulp krijgen. Daar worden vragen gesteld als: ‘bij welke organisatie kan ik terecht voor mantelzorgondersteuning’, maar ook ‘moet ik een eigen bijdrage betalen voor mijn Wmo-voorziening’, ‘ik lig in scheiding, hoe kan ik mijn kind daarin ondersteunen’ of ‘hoe kan ik het beste omgaan met het lastige gedrag van mijn kind’. Sinds enkele maanden kunnen inwoners ook eenvoudig antwoorden vinden op www.kernpuntnederbetuwe.nl.

Welke informatie vindt u op de nieuwe site?

De website heeft verschillende onderdelen. De meest belangrijke zijn:

  • Informatie over de Wmo, Opvoeden en Opgroeien en Werk en Inkomen.
  • Een activiteitenagenda waarin cursussen, (sport)activiteiten, lezingen, koffieochtenden en bingo’s staan die u in onze gemeente kunt bezoeken.
  • De sociale kaart is in het blok ‘Kies uw dorp’ ondergebracht. U kunt hier alle organisaties in onze gemeente vinden, zoals vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen, scholen en thuiszorg. De organisaties staan vermeld met een korte omschrijving en contactgegevens. U kunt hier ook zoeken welke activiteiten er per dorp zijn.
  • Het blok ‘Hulp vragen of bieden’ geeft informatie over ondersteuning van inwoners aan elkaar. Denk daarbij aan vrijwilligerswerk, maatjes en mantelzorg.
  • Via het contactformulier kunt u contact zoeken met het Kernpunt.

Kernpuntnederbetuwe.nl is tot stand gekomen met hulp en advies van diverse organisaties zoals Mozaïek Welzijn, Welzijn Rivierstroom, Eleos, buurtsportcoaches, de bibliotheek en de gemeente. Zowel vrijwilligersorganisaties als professionele organisaties hebben hun activiteiten aangemeld die in een activiteitenagenda vermeld staan. Medewerkers van het Kernpunt werken al enkele maanden met Kernpuntnederbetuwe.nl. In hun contacten met inwoners testten zij de website op gebruiksvriendelijkheid, helderheid en volledigheid.

Uitgelicht

Zoeken