Neder-Betuwe koploper in regio Gelderland-Zuid. Nog meer deelnemers Burgernet gevraagd: simpel en effectief voor een veilige omgeving

Met 4.512 Burgernetdeelnemers in Neder-Betuwe, dat is 20% van de bevolking, is onze gemeente koploper in regio Gelderland-Zuid. Deelname aan Burgernet is simpel én effectief voor meer veiligheid. Een oproep om het percentage nog verder mee omhoog te brengen.

Burgemeester Veerhoek is zeer verheugd over het grote aantal inwoners dat mee doet aan Burgernet. “Dankzij deze betrokkenheid, deze burgerparticipatie, wordt het in onze dorpen veiliger. Bovendien schrikt deze betrokkenheid mensen met kwade bedoelingen af en is er meer zogeheten ‘heterdaadkracht’. Dat is allemaal niet meetbaar maar wél aanwezig.”

Neder-Betuwe ver boven het gemiddelde

Per 1 januari 2017 telt regio Gelderland-Zuid 81.689 Burgernetdeelnemers, dat is een gemiddeld percentage van 15,1%. De gemeente Neder-Betuwe telt 4.512 deelnemers en dat is gemiddeld 20%. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is 9,7%.  (Bron: Jaarverslag Burgernet Gelderland-Zuid 2016).

Meedoen is simpel

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Neem dan deel aan Burgernet, een telefonisch netwerk. Elke inwoner (vanaf 16 jaar) kan zich aanmelden. Ook als u niet in de gemeente woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden. Ga naar www.burgernet.nl voor aanmelding. U kunt ook de app downloaden.

Oproep bij zoekacties

Bewoners en werknemers van bedrijven die zich hebben aangemeld ontvangen een oproep als de politie een zoekactie begint. De politie zet Burgernet in bij urgente zaken zoals vermissing van een persoon, een overval of een inbraak, waarbij de politie een duidelijk signalement heeft. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Buurt-WhatAppgroepen

Er komen ook steeds meer Buurt-WhatAppgroepen. Neder-Betuwe telt 11 geregistreerde groepen. Met elkaar kan via een app de buurt in de gaten worden gehouden. Wie zich als groep aanmeldt op www.wabp.nl kan een Buurtpreventiebord aanvragen voor plaatsing in de desbetreffende wijk.

Uitgelicht

Zoeken