Echtpaar Van Lith-Nout uit Kesteren 60 jaar getrouwd

Vorige week waren de heer C.D. van Lith en mevrouw J.P. van Lith-Nout uit Kesteren 60 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Kottelenberg bracht het diamanten paar felicitaties en bloemen namens de gemeente Neder-Betuwe.

Echtpaar Van Lith
Foto door 3JetFotografie Ochten

Dik van Lith (85) werd geboren in Est en Opijnen, de wieg van Jantje Nout (82) stond in Wadenoijen. Zij kenden elkaar al langer maar tijdens een culturele avond in Wadenoijen, waar zij kwam voor de zang en hij om te dansen, werd het serieus. Na zeven jaar verkering trouwde het paar op 26 juni 1957 in Zoelen. In de eerste jaren woonden zij in Wadenoijen maar al gauw werd Kesteren hun vaste stek. Hun huwelijk werd bekroond met twee dochters en later kwamen er 5 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven kwam het technische talent van de heer Van Lith tot uiting in de carrosseriebouw. Mevrouw Van Lith zorgde ervoor dat het gezin op rolletjes liep. Het echtpaar heeft tot op de dag van vandaag een pracht van een moestuin.

Het diamanten paar ontving bijzondere brieven: van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, met daarin gelukwensen.

Echtpaar Van Lith
Foto door 3JetFotografie Ochten

Uitgelicht

Zoeken