Krachtenbundel gepresenteerd: verhalen uit de Regio over de kracht van mensen

‘Krachtenbundel, de kracht van kwetsbaarheid’, dat is de titel van het magazine met 12 levensverhalen van inwoners uit Regio Rivierenland. Deze week werd het gepresenteerd.

Krachtenbundel

De levensverhalen zijn opgetekend via interviews door de ‘eigen’ zorgwethouder of vertegenwoordiger van de zorginstelling waarmee de vertellers te maken hebben. Ze zijn indrukwekkend en waargebeurd en laten zien hoe krachtig mensen kunnen zijn, ook als het in het leven tegen zit. Niet bij de pakken neerzitten maar uitgaan van wat wél kan want ieder mens heeft ontplooiingskwaliteiten.

Wilskracht

Wethouder Rob Benschop van Neder-Betuwe interviewde een jonge inwoonster en hij was onder de indruk van haar verhaal: “Wat een wilskracht en doorzettingsvermogen. Ik heb daar erg veel bewondering voor.“ De andere interviews zijn gehouden door wethouders van Culemborg, West Maas en Waal, Lingewaal, Maasdriel en Buren en door vertegenwoordigers van Entrea, IrisZorg, RIBW (regionale instelling voor begeleiding bij wonen, dagbesteding en werk) Nijmegen & Rivierenland, Zorgbelang Gelderland, ’s Heeren Loo en De Schildkamp.

Reëlle Communicatie

De verhalen werden door Reëlle Communicatie verzameld in de Krachtenbundel met een oplage van 2.800. Reëlle is een communicatiebedrijf met een maatschappelijk missie om sociale winst te maken voor iedereen. Er werken alleen mensen met een beperking.

Digitale versie Krachtenbundel

De Krachtenbundel is hier te lezen (pdf, 3 MB). Lees hier ook het artikel op de site  van Regionaal Werkbedrijf & Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Rivierenlan (RW-POA Rivierenland).

Uitgelicht

Zoeken