Natuurlijk wordt 2017 een BOB-zomer!

Alcohol, drugs en zware medicijnen zetten je wereld op zijn kop. Autorijden vraagt om een heldere blik. Zorg daarom altijd voor de BOB!  Rijden Zonder Invloed is de normaalste zaak van de wereld. Niet rijden nadat je gedronken hebt, drugs hebt gebruikt of (zware) medicijnen hebt geslikt is vanzelfsprekend! Het is ook goed te organiseren en te doen.

Wie is de BOB?

Je mag en kunt elkaar er op aanspreken. Maak altijd een BOB-afspraak; in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt.

BOB

Wat alcohol met je doet

Alcohol is zo gevaarlijk in het verkeer omdat het direct invloed heeft op wat je ziet, voelt en denkt. Rood licht wordt minder duidelijk, het blikveld wordt kleiner (tunnelzicht) en minder scherp. Je gaat je ook anders gedragen. Vrijer, ongeremder. Daarbij denk je vaak dat je alles perfect onder controle hebt, terwijl dat in werkelijkheid juist niet zo is. Je gaat ook nog trager reageren. In het verkeer zijn dat soort 'beperkingen' levensgevaarlijk. Het aantal verkeersslachtoffers gerelateerd aan alcohol is nog steeds te hoog. Neem geen onnodig risico! Je waagt niet alleen je eigen leven, maar ook dat van een ander.

Voor meer info zie de website www.rijdenzonderinvloed.nl

Alcoholcontroles politie

Het hele jaar door controleert politie op alcoholgebruik in het verkeer. Het is één van de speerpunten van het verkeershandhavingsteam van politie Neder-Betuwe Tiel. Beginnend bestuurders: strafbaar bij rijden met meer dan 0,2 promille in bloed = ongeveer 1 glas alcohol. Voor overige bestuurders ligt de grens bij 0,5 promille (ongeveer 2 glazen).

BOB

 

Uitgelicht

Zoeken