Nieuwe politiepost in Ochten, bureau Kesteren sluit

Op 1 augustus opent in Ochten een politiepost in de brandweerkazerne aan Cuneraweg 4. Het politiebureau in Kesteren aan de Nedereindsestraat sluit per 1 september. Steeds vaker gebeurt aangifte bij de politie via internet of komt de politie op afspraak bij mensen thuis of op een andere afgesproken plek.

Brandweerkazerne Ochten

De gemeente en politie hebben samen gekeken naar een plek voor de politiepost en de keuze is gevallen op een ruimte in de brandweerkazerne in Ochten. Met de opening aldaar wordt voldaan aan de landelijke afspraak dat iedere gemeente een politiepost moet hebben. Burgemeester Jan Kottelenberg vindt dat ook belangrijk. “Ik merk regelmatig dat onze inwoners het een veilig gevoel vinden als de politie letterlijk dichtbij is.”  De nieuwe politiepost is niet fulltime bezet. Voor basisteam De Waarden geldt dat alleen voor bureau Tiel. Teamchef Robert Doornbusch: “De Ochtense politiepost moet gezien worden als een ontmoetingsplek en een plek waar de politie kan werken.

Thuis aangiftes opnemen

De politie in Rivierenland biedt inwoners de mogelijkheid om thuis of elders aangiftes op te nemen. Inwoners hoeven dan niet naar het politiebureau in Tiel. Om thuis of elders aangifte te doen kan een afspraak gemaakt worden via 0900 – 8844 of via de website www.politie.nl. Voor noodgevallen is er uiteraard het nummer 112.

Uitgelicht

Zoeken