Uitvoering werkzaamheden aan de Dalwagenseweg in Opheusden

In opdracht van de gemeente Neder-Betuwe en ProRail starten vanaf 10 juli de werkzaamheden aan de Dalwagenseweg in Opheusden.

De werkzaamheden bestaan uit diverse rioolreparaties, onderhoud aan de constructie van de brug over de Linge, het vervangen van de spoorwegovergang en het aanbrengen van een nieuw asfaltwegdek. Om te voorkomen dat u door deze werkzaamheden afzonderlijk hinder ondervindt, hebben we ervoor gekozen om ze allemaal tegelijkertijd uit te voeren. De werkzaamheden aan de brug en het spoor vinden ook ’s nachts plaats. Dit kan voor geluidsoverlast zorgen, maar op deze manier heeft u slechts eenmalig overlast.

Dalwagenseweg

Wat?

VolkerRail vervangt in opdracht van ProRail de spoorwegovergang. Damsteegt BV voert in opdracht van de gemeente Neder-Betuwe de constructieve onderhoudswerkzaamheden aan de brug uit. De riolerings- en asfalteringswerkzaamheden zijn eveneens in opdracht van de gemeente, maar worden uitgevoerd door Gebr. Van Kessel BV.

Wanneer?

  • week 28 (maandag 10 juli t/m vrijdag 14 juli) en week 29 (maandag 17 juli t/m vrijdag 21 juli): rioleringswerkzaamheden (Gebr. Van Kessel BV)

De Dalwagenseweg wordt hiervoor niet afgesloten. Wel ondervindt u verkeershinder.

  • week 30 (maandag 24 juli 06.30 uur t/m vrijdag 28 juli 18.00 uur): asfaltreparaties (Gebr. Van Kessel BV) en asfalteringswerkzaamheden (Gebr. Van Kessel BV)

De Dalwagenseweg is volledig afgesloten tussen de Kerklaan en de Parallelweg. De weg dient vrij te zijn en blijven van auto’s, aanhangwagens en dergelijke. U wordt verzocht om uw auto vóór maandagochtend 06.30 uur elders te parkeren. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. Adressen aan de Dalwagenseweg zijn alleen te voet bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer van en naar Dodewaard/A15 wordt omgeleid via Kesteren. Langzaam verkeer wordt omgeleid via Parallelweg en Smachtkamp.

  • week 31 (maandag 31 juli 04.00 uur t/m woensdag 2 augustus 23.00 uur, dag en nacht): vervangen spoorwegovergang (VolkerRail) en werkzaamheden aan de brug over de Linge (Damsteegt BV)

De Dalwagenseweg is ter hoogte van de spoorwegovergang en de brug volledig afgesloten, ook voor voetgangers! Gemotoriseerd verkeer van en naar Dodewaard/A15 wordt omgeleid via Kesteren. Langzaam verkeer wordt omgeleid via Parallelweg en Smachtkamp. Van werkzaamheden in de avond en nacht kunt u geluidshinder ondervinden.

Wat kunt u doen?

Tijdens de werkzaamheden is uw woning of bedrijf moeilijker bereikbaar. Wij vragen u hiermee rekening te houden en natuurlijk proberen wij de overlast te beperken.

Verdere mededelingen

VolkerRail voert in opdracht van ProRail ook werkzaamheden uit aan andere spoorwegovergangen in de regio. Ook hier kunt u hinder van ondervinden. Tijdens deze werkzaamheden zijn de overwegen volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers. Omleidingsroutes staan aangegeven en zijn ook te raadplegen op www.wegwerkmeldingen.nl.

De volgende overwegen worden ook afgesloten:

  • overweg Predikbroederstraat/Kijkuit te Tiel (gemeente Tiel): zaterdag 29 juli 12.00 uur t/m zondag 30 juli 04.00 uur
  • overwegen Voorstraat, Brenkstraat en Veldsteeg te Echteld: zaterdag 29 juli 04.30 uur t/m zaterdag 5 augustus 23.45 uur
  • overweg Schaapsteeg te Kesteren (gemeente Buren): maandag 31 juli 04.30 uur t/m zaterdag 5 augustus 23.45 uur
  • overweg Hoofdstraat te Kesteren: maandag 31 juli 12.00 uur t/m 20.00 uur en woensdag 2 augustus 18.00 uur t/m donderdag 3 augustus 03.00 uur
  • overweg Hamsestraat te Opheusden: dinsdag 1 augustus 04.00 uur t/m woensdag 2 augustus 23.00 uur
  • overweg Bredestraat Noord te Herveld (gemeente Overbetuwe): maandag 31 juli 02.00 uur t/m woensdag 3 augustus 19.00 uur

Van 29 juli tot en met 5 augustus geen treinverkeer tussen Tiel en Elst

Door de werkzaamheden van VolkerRail is er van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus geen treinverkeer tussen Tiel en Elst. Voor meer informatie kunnen treinreizigers terecht op www.arriva.nl/gelderland.

Vragen of opmerkingen?

Ondanks dat wij u zo volledig mogelijk willen informeren, is het mogelijk dat u toch nog vragen of opmerkingen heeft. In dat geval kunt u contact opnemen met de genoemde bedrijven via de volgende contactgegevens:

Ook kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Neder-Betuwe via telefoonnummer 140488.

Uitgelicht

Zoeken