Burgemeester sluit drugspand in Dodewaard voor drie maanden

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe heeft op 16 mei per direct een woonhuis in Dodewaard gesloten voor drie maanden. Dit deed hij omdat bij een controle in de woning grote hoeveelheden harddrugs, meerdere vuurwapens en munitie zijn aangetroffen. Daarnaast zijn er contant geld en geldtelmachines in beslag genomen. Alle drugs zijn inmiddels vernietigd.

Integrale controle

De misstanden zijn op zaterdag 11 mei aangetroffen toen de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de politie een bestuurlijke integrale controle uitvoerden in het pand in Dodewaard. Het pand werd gecontroleerd omdat er eerder misstanden rond het gebruik van het pand waren aangetroffen. Zo bleek bij een eerdere controle vorig jaar dat het pand in strijd met het bestemmingsplan werd gebruikt.

Het gebeurt onder onze neus

Burgemeester Kottelenberg: "Ook onze gemeente is vatbaar voor criminele praktijken. Wij kunnen niet langer denken: het valt in Neder-Betuwe wel mee. Aan onze inwoners en ondernemers doe ik daarom de oproep om alstublieft verdachte situaties te melden. U kunt dit ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem. Wij hebben hierin allemaal onze verantwoordelijkheid."

Meld Misdaad Anoniem

Zie u een verdachte situatie of hoort u iets over criminele activiteiten? U kunt dit anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke stichting die geen onderdeel uitmaakt van politie of justitie. Een tip wordt pas doorgezet wanneer niets naar een tipgever terug te herleiden is. Bij de politie melden is ook mogelijk via 0900-8844.