Keramiek van José van Alfen uit IJzendoorn in gemeentehuis

José van Alfen met wethouder Herma van Dijkhuizen

Objecten van keramiek van José van Alfen uit IJzendoorn sieren de hal van het gemeentehuis. “Mijn werk is ruw, aards en imperfect, het is de rode draad door alles heen.” De mini-expositie is tot eind november te zien.

José van Alfen-van Asch is geboren en opgegroeid in de Betuwe. De natuur, de rivier en de uiterwaarden zijn belangrijke inspiratiebronnen voor haar bij het vormgeven en ontwerpen van keramiek. Het gaat zowel om vrij werk als maatmerk. Wethouder Herma van Dijkhuizen was er even bij toen de expositie werd ingericht. “De kunstobjecten zijn fascinerend: puur, eenvoudig, gestileerd. Prachtig om te zien.”

Parels

Het werk van José van Alfen heeft een plek gevonden in veel woningen, van de Betuwe tot aan Ibiza. In haar boek ‘Pearls of art & interior’ dat eerder dit jaar uitkwam en bij de expositie ligt, is veel inspiratie te vinden voor keramiek in het interieur. Hierin ook foto’s van het maakproces en beelden die in de Willemspolder bij de Waal zijn genomen.

In haar atelier en experience room Natural Art in Ochten zijn belangstellenden van harte welkom. Kijk voor meer op www.ateliernaturalart.nl.