Raadsvergadering 4 juli

Op donderdagavond 4 juli 2024 vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom bij de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. De locatie is de raadzaal van het gemeentehuis.

Ter illustatie.

Tijdens deze avond staan er meerdere bespreekstukken op de agenda:

Jaarstukken 2023

In de jaarstukken legt het college verantwoording aan de raad af over het in 2023 gevoerde beleid. Tevens doet het college voorstellen voor de bestemming van het resultaat en het sanctioneren van de overschrijdingen van programma’s en kredieten.

Eerste bestuursrapportage 2024

In bestuursrapportages legt het college verantwoording aan de raad af over de voortgang van de in de begroting vastgestelde doelen. Vanavond komt de eerste rapportage van dit jaar aan bod.

Kadernota 2025

Het college biedt de raad jaarlijks in de zomer een kadernota aan. De kadernota geeft inzicht in de financiële positie van de gemeente en stelt de uitgangspunten voor die het college wil hanteren bij het opstellen van de begroting 2025.

Haalbaarheidsstudie Amsterdam-Rijnkanaal

Het college heeft een haalbaarheidsstudie naar een mogelijke wandel-/fietsverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen de A15 en het spoor Tiel-Arnhem uit laten voeren. Het college stelt voor een lobby te starten om stappen te zetten richting de uiteindelijke verwezenlijking van een brugverbinding tussen de sluizen en het spoor/A15.

Beleidskader kleinschalige opwek duurzame energie

Door een beleidskader op te stellen kan er duidelijkheid worden gecreëerd voor zowel initiatiefnemers als de gemeente over welke initiatieven op het gebied van kleinschalige opwek wenselijk en haalbaar zijn, en onder welke voorwaarden.

Bestemmingsplan Herenland-West

Herenland West voorziet in de realisatie van ruim 100 woningen ten westen van de bestaande woonwijk Herenland. Het plan heeft als ontwerp ter inzage gelegen. In deze procedure zijn 13 zienswijzen ingediend. Het college stelt voor dat de raad dit bestemmingsplan gewijzigd (ten opzichte van het ontwerpplan) vaststelt.

UITGELICHT: debat over jaarstukken, bestuursrapportage en kadernota

Voorafgaand aan de besluitvorming over de jaarstukken, bestuursrapportage en kadernota zal er eerst gelegenheid zijn voor fractievoorzitters om een beknopte, algemene reactie te geven op deze stukken. Daarna is er ruimte voor debat naar aanleiding van de bijdragen van de fractievoorzitters. Vervolgens wordt er gedebatteerd over eventuele amendementen en moties.

Live volgen

Daarnaast zijn er meerdere hamerstukken die geagendeerd staan voor deze avond. Heeft u interesse in deze onderwerpen? U bent van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis te Opheusden. Vanaf 19.00u staan we voor u klaar met een kopje koffie of thee en dan begint de vergadering om 19.30u. Uiteraard kunt u de vergadering ook streamen vanaf huis. Zowel de livestream als de agenda vindt u op nederbetuwe.notubiz.nl.