Samenwerken voor schoon water

De mensen van  mensen van Waterschap Rivierenland, Omgevingsdienst Rivierenland en gemeente Neder-Betuwe poseren samen bij de waterzuiveringsinstallatie.

Op de foto vanaf links: Bertrick van den Dikkenberg (projectregisseur waterlozingen), Stefan van Someren (wethouder gemeente Neder-Betuwe), Henk van ’t Pad (heemraad Waterschap), Martin Groeneveld (directeur ODR), Daniël van Reeden (procesoperator zuiveringen Waterschap), Erik van Rijswijk (rioolbeheerder gemeente Neder-Betuwe), Erik de Pooter (adviseur waterketen Waterschap), Sieward Letterie (toezichthouder ODR). Op de foto ontbreekt Taco van Maanen, onze partner bij het Waterschap en handhaver team vergunningen.

Veilig en schoon water, een goed werkend riool, we vinden het allemaal heel vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Er komt veel bij kijken bij het op orde houden van de hele waterketen: het vuile water van woningen en bedrijven door het riool naar de waterzuivering en uiteindelijk naar de rivier. Daarvoor werken bestuurders en technische mensen van Waterschap Rivierenland, Omgevingsdienst Rivierenland en gemeente Neder-Betuwe nauw samen.

Een goed functionerende waterketen

Onlangs was er een werkbezoek bij de zuiveringsinstallatie in Dodewaard en werden nieuwe afspraken gemaakt. Beheerder Daniël van Reeden van de rioolwaterzuiveringsinstallatie gaf een inspirerende rondleiding. “Indrukwekkend!” aldus wethouder Stefan van Someren. “Een goed functionerende waterketen is voor onze inwoners van het grootste belang en met het oog op het veranderende klimaat  wordt dat belang nog groter. De intensieve samenwerking zorgt ervoor dat wij ook in de toekomst over veilig en schoon water kunnen beschikken.”

Meer weten?

Meer weten over riolering en water? Klik hier voor meer informatie.