Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
Regio Gelderland, regiomanager Bart Kennis
b.kennis@khn.nl
06 53 39 47 02
www.khn.nl
Horeca informatie
Als u een horecabedrijf of slijterij exploiteert of wilt starten, krijgt u te maken met verschillende plaatselijke regels en landelijke wetgeving.
Meer informatie hierover vindt u als u klikt op de volgende onderwerpen:
- Bestemming in Omgevingsplan: past de exploitatie binnen de geldende bestemming?
- Algemene Plaatselijke Verordening, zie openbare inrichting (horeca) exploiteren
Bij verstrekken dranken en etenswaren, logies. Geldt niet voor een slijterij, die als winkel te maken heeft met de winkeltijdenwet. - Alcoholwet, zie vergunning schenken van alcoholhoudende dranken
- Via het Omgevingsloket kunt u checken of een vergunning of melding nodig is, inzicht krijgen in regels en maatregelen en online een melding of aanvraag indienen. Dat geldt zowel voor het voormalige Acitiviteitenbesluit wet milieubeheer, bouwregels en brandveiligheid.
- Overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, maar ook pensions en panden met bed and breakfast moeten bij de gemeente gemeld worden. Er geldt ook een plicht tot het bijhouden van een nachtregister. De gemeente heft verblijfsbelasting.
Met een druk op de knop vindt u ook informatie over:
- Sluitingstijd (ontheffing)
- Festiviteit met versterkte muziek (live muziek/dj)
- Speelautomaten
- Voor verenigingen/stichtingen: zie ook buurthuis of kantine exploiteren
- Evenement organiseren
- Reclame in Neder-Betuwe
- Lees hier meer over het Preventie- en handhavingsplan Alcohol Neder-Betuwe
- Voor startende horeca-ondernemers: www.kvk.nl
- NIX18 voor profs
Landelijke belangenvereniging voor de horeca
Accordion item is ingeklaptWet- en regelgeving
Accordion item is ingeklaptMeer informatie
Accordion item is ingeklaptVoor meer informatie kunt u terecht bij team Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving via 14 0488 of info@nederbetuwe.nl.